Telefon
+387 33 225 353
Biblioteka
+387 33 220 957
Pošaljite email
ois@ois.unsa.ba
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 16.00

Features

ois logo

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA NAUČNOJ KONFERENCIJI

„Kulturno-historijski tokovi u Bosni i Hercegovini od 15-19. stoljeća“ Sarajevo, 8. i 9. oktobar 2020. godine


Orijentalni institut Univerziteta u Sarajevu 8. i 9. oktobra 2020. godine organizira međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom “Kulturno-historijski tokovi u Bosni i Hercegovini od 15-19 stoljeća” povodom obilježavanja 70. godišnjice osnivanja i rada Orijentalnog instituta u Sarajevu, jedne od najstarijih naučnih institucija u Bosni i Hercegovini.
Riječ je o četvrtoj međunarodnoj naučnoj konferenciji koja se održava pod ovim imenom s ciljem da na jednom mjestu okupi značajan broj naučnika iz oblasti humanističkih znanosti koji će govoriti o historiji, književnosti, jeziku, umjetnosti, društvenim i ekonomskim prilikama Zapadnog Balkana u vremenu osmanske uprave na ovom području te srodnim temama. U skladu s time pozivamo Vas da uzmete učešće u radu Naučne konferencije “Kulturno-historijski tokovi u Bosni i Hercegovini od 15-19 stoljeća” i ponudite izlaganja koja će obuhvatiti unaprijed naznačene teme iz kulturne i opće historije Zapadnog Balkana u vremenu postojanja Osmanskog carstva.
Službeni jezici konferencije su bosanski i engleski. Učesnici sami snose troškove puta i boravka u Sarajevu. Organizator ne naplaćuje kotizaciju za učešće na konferenciji. Nakon konferencije bit će objavljen zbornik radova izloženih na konferenciji u koji će moći biti uvrštena samo izlaganja koja su prezentirana i diskutirana na konferenciji. 

Vaše prijave možete dostaviti popunjavanjem priloženog obrasca najkasnije do 1. marta 2020. godine na e-mail adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Naučni odbor će razmatrati prijave i u skladu s time informirati prijavljene kandidate o prihvaćanju predloženih izlaganja. Obavještenje o prihvatanju prijave bit će dostavljeno najkasnije do 15. marta 2020. godine.


Sarajevo, 18. decembar 2019. godine


Organizacioni odbor

 

Prijavni_obrazac_za_konferenciju.doc

Pozivno_pismo_za_konferenciju_KHT_BiH.pdf